Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα για την πορεία και την ένταση της κακοκαιρίας

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα. Δύο καιρικά προγνωστικά μοντέλα «συμφωνούν» ως προς τον ερχομό, «διαφωνούν» ακόμα ως προς την έκταση και την ένταση των φαινομένων...

Ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από την Κυριακή και περαιτέρω σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα κυρίως με το GFS την ερχόμενη Τρίτη ο Δεκέμβρης να κάνει ποδαρικό με χιόνια στη βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα.

Δείτε αναλυτικά την κίνηση των φαινομένων και την έντασή τους ανά την επικράτεια, από το GFS, το προγνωστικό μοντέλο που βλέπει πιο γενικευμένα φαινόμενα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Πιο… φειδωλό ως προς την έκταση και την ένταση των φαινομένων των επερχόμενων κακοκαιριών είναι το ευρωπαϊκό καιρικό προγνωστικό μοντέλο ECMWF:

Δείτε καρέ – καρέ την τελευταία ανανέωση του καιρικού προγνωστικού μοντέλου ECMWF, που ναι μεν βλέπει κι αυτό σερί κακοκαιριών προς τη χώρα μας από την Κυριακή, αλλά με διαφορετική… προσέγγιση ως προς την πορεία και την ένταση των φαινομένων.
ΠΗΓΗdokari.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο

- Advertisement -

Πρόσφατα άρθρα

- Advertisement -