Αρχική Καιρός Μίνι ψυχρή εισβολή την ερχόμενη εβδομάδα και τάση για κακοκαιρία...

Μίνι ψυχρή εισβολή την ερχόμενη εβδομάδα και τάση για κακοκαιρία…

Θα πέσει αρκετά, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως διαφαίνεται στη μακροπρόθεσμη πρόγνωση και του ECMWF.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σχετική βελτίωση από αύριο το βράδυ στην περιοχή της Κρήτης που πλήττεται βάναυσα από το βαρομετρικό χαμηλό που έχει «κολλήσει» πάνω της και μέχρι το Σάββατο, όταν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αλλά στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής χώρας, δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο. 

Η θερμοκρασία, όπως μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, θα αρχίσει να παρουσιάζει σημαντική πτώση από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με ψυχρές αέριες μάζες να κατορθώνουν να μπαίνουν στη χώρα μας.

Στον επόμενο προγνωστικό χάρτη μπορείτε να δείτε πώς καταγράφει το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο ECMWF την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, πάνω από την Ελλάδα.

Είναι σαφώς πως θα υπάρξει μια μίνι κακοκαιρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με φαινόμενα βροχοπτώσεων στα ανατολικά προσήνεμα, ενώ με την πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τετάρτη, καταγράφεται και ο σχηματισμός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού, που αν αυτή η τάση επαληθευτεί, θα αφήσει αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στα πεδινά και χιονιού στα ορεινά της κεντρικής (κυρίως) Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά:

ΠΗΓΗdokari.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -
- Advertisement -

Πρόσφατα άρθρα

- Advertisement -