Αρχική Καιρός Ισχυρή κακοκαιρία στον ορίζοντα, παραμένει η τάση και για ψυχρή εισβολή!

Ισχυρή κακοκαιρία στον ορίζοντα, παραμένει η τάση και για ψυχρή εισβολή!

Ισχυρότατη κακοκαιρία «βλέπουν» τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα στα σημερινά τους δεδομένα για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας...

Παράλληλα, διατηρείται η τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή μπαίνοντας στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, με σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

ΟΜΩΣ…

Καθώς τα δεδομένα για μακροπρόθεσμη πρόγνωση πάντα αλλάζουν, σε σχέση με την ψυχρή εισβολή κρατάμε απλώς την τάση των τελευταίων ημερών και εστιάζουμε στην επερχόμενη (όπως επιμένουν τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα) σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Τρίτη – Τετάρτη.

Οπως θα δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του GFS τα στοιχεία που σήμερα εμφανίζονται για την κακοκαιρία της ερχόμενης εβδομάδας προκαλούν έναν πρώτο συναγερμό, καθώς το σύστημα δείχνει αρκετά έως πολύ ισχυρό και ικανό σε τοπικό επίπεδο να αφήσει πίσω του μεγάλα ύψη βροχής.

Σε σχέση με τις θερμοκρασίες, στον ακόλουθο χάρτη απλώς αξίζει να παρατηρήσουμε τη διατήρηση της τάσης για ψυχρή εισβολή από τις 17 Νοέμβρη και μετά, ικανής -αν φυσικά επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό- να ρίξει σημαντικά τον υδράργυρο σε έως και χειμερινά επίπεδα με μονοψήφιες θερμοκρασίες πανελλαδικά. Είναι, όμως, πολύ νωρίς και πιθανότατα μέχρι τότε θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές.

ΠΗΓΗdokari.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -
- Advertisement -

Πρόσφατα άρθρα

- Advertisement -